Bäst just nu vecka 48

    

01. The Soundtrack of our lives - The fan who wasn´t there

TSOOL är tillbaka! Med ett omslag gjort av Martin Kann. Kan det bli bättre? Det finns en uppsjö fantastiska låtar på Communion och det är deras bästa skiva sedan Behind the music. Låten är den typ av låt du kan sätta på repeat och efter två timmar inte vara trött det minsta. Ett mästerverk i all sin enkelhet. Andra mästerverk på skivan är Second life replay, Babel on, Everything beautiful must die och Lifeline. Alla skulle de lätt platsat på denna lista, men det hade kanske blivit lite tråkigt. Eller?


02. The Hives & Cyndi Lauper - A Christmas Duel

Nu börjar jullåtarna strömma in och i all denna Jöbackiga julstämning känns det befriande med Howlin Pelle och Cindi Laupers duell om vem som gjort den andre mest illa. Eller som Pelle själv säger: De kunde inte tacka nej då låten kom till dem. En framtida julklassiker!


03. Dan Black - Yours

I 2008 års sista timme dyker denne Jamie T-kopia upp för mig. Otroligt sväng och man får ju hoppas att debutskivan blir Jamie T:bra. Lyssna också på HYPNTZ.


04. Hammarin & Robin - Lingering regret

Jul/vintern kommer för alltid att sammankopplas med Kevin Rowlands fantastiska och lite underskattade My beauty från 1999. Och så länge mästaren själv verkar knåpa på ett nytt album känns detta svenska bidrag som ett bra substitut. Hu-hu-hu...


05. D. Lissvik - Track 8

Den naturliga fortsättningen på göteborgsgruppen Studios eminenta förstakiva. Avnjuts helst till kallrökt.


06. Sia - Soon we´ll be found

Skulle mycket väl kunna vara Idol-vinnarlåt om det inte varit för det där lilla extra. Detta extra är sångerskan Sia. Det är en låt som kommer toppa listorna i varje land till jul och som Sia-glass kommer att använda i sin nya reklam för Rom-jordgubbsglass. Och lagom till dess har jag säkert tröttnat på den.


07. Jace Everett - Bad things

Introt till årets bästa TV-serie True blood är gjort av Jace Everett. Och det fångar exakt stämningen i övrigt i serien. Bästa valet av intro-musik sedan Batman.


08. Titiyo - Awakening

Det känns som att Titiyo har kikat lite mot The Knife på nya skivan. Inte minst i detta spår. Tyckte att första singeln Stumble to fall kändes lite tråkig, men här visar Titiyo Jah att hon är en av Sveriges säkraste sångerskor.


09. Eldkvarn - Bröllopssång 1 & 2

Ett piano, Pluras röst och ett jävligt hungrigt band. Jari Haapalainen har gjort storverk och förhoppningsvis nöjer man sig inte med en Jari-triologi. Såg Plura på Bokmässan i Göteborg i september och han såg precis lika snäll och god ut som han gör på scen. Här finns verligen fog för Johan Palm-hysteri. Någon!?!


10. Ossler - Lergraven

Åter en stämningssång man kan gnola på vid sin promenad i Halmstads industriområde. Bäst på utmärkta skivan Ett brus. Sjung med:  "...har sockret torkat in".


11. The Golden Silvers - Magic touch

Ännu en låt i Kevin Rowland/jul-stämningsland. Och ni vet ju att jag smälter av sådant...


12. Ulf Lundell - Butiken

Springsteen-introt och den typiska Lundell-refrängen gör årets julstädning något enklare. Tack Lundell! För övrigt är albumet väldigt ojämnt, men som gammalt fan går det inte att värja sig mot låtar som denna och Spike.


13. Kanye West - Welcome to Heartbreak

Kanye försöker sig på nåt nytt på nya skivan och det håller delvis. Själv kallar han det lite ödmjukt för pop art. Vissa låtar - som denna - håller hela vägen medan andra inte är lika lyckade. Men ett gott försök var det i alla fall. Och är inte pop art redan taget Kanye? Pet shop boys *host*...


14. 1900 - Den minsta av segrar

Christian Gabel utgör 1900 och har tidigare spelat trummor bakom bl a Thåström och Ossler. Skivan är en riktig söndagsskiva och perfekt till kaffet och DN. Det är i sådana stunder man ångrar att man inte började röka...


15. Guns ´n Roses - Madagaskar

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta bands inverkan på mig och min musiksmak. Men det känns som att allt är sagt de senaste veckorna. Skivan är inte dålig, men som sagt; det har blivit lite för mycket GNR på sista tiden. Låten Madagaskar är i a f en skymt av gamla tider och jag nöjer mig med det.

TVÅ RETRO:

Temple of the dog - Hunger strike

Låt nu inte band som Linkin Park förstöra denna klassiker. Chris Cornell gör den bäst med Pearl Jam som backning. Ger fortfarande rysningar. För övrigt börjar jag kunna lyssna på Pearl Jam igen. Kanske dags för en grunge-våg. Glöm inte var ni läste det först... ;)


bob hund - Helgen vecka 48

Vad vore denna helg och retrolistan utan denna låt. Nu ser vi fram emot en bob hund-vår och hoppas på grungen...


Naturen är mäktig...

...eller vad säger ni om detta klipp? Har ni inte sett det har ni några andäktiga minuter framför er.

 

...eh, vad hände med lillkillen egentligen?

RSS 2.0