En hyllning: Andreas Mattsson

Många pratar om Sweet Chariots bortglömda album, men jag vågar påstå att Andreas soloalbum från 2006 är höjdpunkten från hans 2000-tal. En hyllning till Andreas Mattsson efter Popsicle (ja jo jag gillar en tv-serie vid namn Våra vänners liv).

Andreas Mattsson - The Lawlessness of the ruling classes


Bäst just nu v. 46



01 Smith Westerns - Weekend
Perfekt pop med en smittande gitarrslinga som Phil Lynott skulle kunna ligga bakom. Veckans låt.


02
Wolf Gang - Lions in cages
Vet egentligen inte så mycket om bandet mera än att de gjort en fantastiskt smittande låt och kommer att vara MGMT för 2011.


03 Miles Kane - Inhaler
En av de två som gjorde ett av 00-talets bästa skivor, The age of understatement (Last shadow puppets), har enligt förhandsmobben nåt stort på gång. Ett bra första smakprov är det hur som helst.

04 Robyn - Time machine
Trodde jag tröttnat på Robyn inför tredje Body talk-albumet, men icke. Känns i nuläget som hennes bästa låt i triologin. En Madonna för 10-talet.


05 Status Green - Room to play
Ett New York-band i stil med Strokes som gör crosstrainermusik. Crosstrainermusik!


06 Syket - Serotonin
Alla låtar på fina ep:n Fish band hade platsat här, men just idag, just nu är denna tredje låt med sin psykadeliska orgelslinga hur vacker som helst.

07 The Radio Dept. - On your side
Vaggande Departmentrock av bästa märke. Höstmusik.

08 Johan Heltne - Libido
Från det braiga albumet Sara, , med en av världshistoriens bästa låttitel Krieg ist krieg und schnaps ist schnaps, hämtas denna blandning av Kent och Jonathan Johansson. En hit.

09 Bruce Springsteen - Breakaway
Från smått sensationella The promise hämtar jag denna låt. En låt som står sig jämnt med Racing in the street och Jungleland som Springsteens bästa halvballad. En lugn version av Arcade fires No cars go med trummorna och allt. Den stora frågan är; varför har du väntat så länge?

10 Håkan Hellström - Det dom aldrig nämner
Missade tyvärr konserten i Scandinavium förra helgen, men är det inte upplagt och öppet mål för en Ullevispelning till sommaren. Denna låt är en stadiumvältare och blir en hit på var radiostation till våren (och på Ullevi).

11 Civil Civic - Less unless
Otroligt medryckande och stenhård på samma gång. Veckans fynd. Tack Camka!! ;)

12 Juni Järvi feat. Marcus Krunegård - Love is stronger than steel
Juni Järvi är tillbaka! Geniet som slogs i samma division som Jens Lekman 2005-2006 och kom med ett väldigt bra album för att sedan försvinna. Här med en duett som - om texten varit annorlunda - kunnat vara årets jullåt. Och nu låter han mer som Magnetic Fields som gör gospel.

13 Nervous Nellie - Bee hive
Här pratar vi melodi i orkanstyrka och likt Hell on wheels och Tutankamon drar de till sjöss och möter Bear Quartet. Vi rumlar, vi rumlar!

14 Christian Kjellvander - Long distance runner
Första låten på nya skivan The rough and the rynge slår an tonen och trots att han mer har rösten än melodierna så är detta en ryslåt för blåsiga höstnätter.

15 Twin Piloda - Easy on the eye
Måns Wieslander från det underskattade Moonbabies har här ett nytt projekt och lyckas helt ok. Ett svenskt The National? Nja inte riktigt va...

Andra bra låtar just nu:
Black Strobe - Me and Madonna (Twelves remix)
Kaka - Candyman
Last days of April feat. Evan Dando - All the same
Mando Diao - God knows (MTV Unplugged)
Panda Bear - Alsatian darn
Petter - Dansa din djävul
Pet shop boys - Together
Ray Davies feat. Mumford & Sons - Days/This time tomorrow

De låtar som finns på Spotify går att lyssna på här.

Mona mötte verkligheten

Mona Sahlin mötte verkligheten tidigare än jag hade trott och avgick nu på eftermiddagen. Vill egentligen inte sträcka mig så långt som att jag skall ta åt mig äran, men hade hon inte nämnt att hon hade bestämt sig igår, så f-n vet. För Socialdemokraterna var det hur som helst den enda vägen att gå. Tragiskt nog tror jag inte att det räcker. Man skall ju ha någon att ersätta med också.

Så; den enda som kan få partiet på rätt köl igen är enligt mig Mikael Damberg. Han är en socialliberal såsse och kommer inte från de makthungrigas armé. Så för att få det här politiska landskapet lite intressantare och avfjärma allt vad Svindemokrater tar för sig; välj Mikael Damberg...

Dagens låt 101114

James Blake - Limit To Your Love by TheDropFather

Har egentligen lyssnat och avgudat denna låten under en månads tid, men då jag inte kunnat lägga upp den här fann jag det onödigt att tipsa om den. Nu kan jag dock glädja er med att soundcloud har den. Så här har ni en av höstens låtar. Och för er som undrar så är det inte tennisspelaren James Blake vi lyssnar på.

Att möta verkligheten

Det som utmålas som Rosornas krig i media nu är en självklar följd av ett dåligt val för Socialdemokraterna och Mona Sahlin. Ett parti i kris, huvuden måste rulla, säger man. Men har inte alla med någon sorts sund verklighetsuppfattning kunnat se detta under en längre tid? Ett parti som har så många makthungriga människor kan inte klara av ett nederlag. Och det är just detta som utspelas nu. Det är något sjukt i socialdemokratin.

Det som får mig att reagera är Mona Sahlin och övriga toppars utspel om att detta är en kris som måste gås igenom. "Vi behöver ruskas om" säger partiledaren och jag kan hålla med om det. Det brukar ju heta att det som inte dödar stärker osv, men då är man väl oftast inte medveten om att man behöver ruskas om. Det är väl ett uttalande som brukar komma i efterhand. Det känns som att Socialdemokraterna idag vill ha denna kris, för att legitimera en fortsättning i samma anda, fast med ett kom-ihåg: Vi har ju i alla fall gått igenom Rosornas krig, den största kris i Socialdemokraternas historia. Det är något sjukt i socialdemokratin.

Det som också får mig att reagera är att flera ledande såssar har gått ut med att man har "valt fel riktning", "fel politik" etc. Som lekman undrar jag då bara; är inte politik i första hand en ideologisk ståndpunkt och om folket vill gå med på inriktningen så följer de den. Politikerna skall väl i första hand inte gå efter vad folket tycker? Säg vad hade hänt om S (tillsammans med V och MP) hade gått segarande ur septembers vallokaler? Vad hade hänt då? Hade Sverige gått under i alla "dåliga, felriktade" vallöften? Huva... Det är något sjukt i socialdemokratin.

Socialdemokraterna är och förblir ett maktparti som har samlat till sig makthungriga människor som inte kan ta en förlust. För då måste man byta politik (märk väl inte förnya sig). Det handlar inte om det Mona Sahlin och andra makthungriha såssar. Det handlar om att möta verkligheten...

Hans Appelqvist - Att möta verkligheten

 

Bäst just nu: Syket - Fish band EP

Det är så många som gjort samma typ av musik, men jag kan inte hjälpa det; jag blir förälskad varje gång. Lite Spiritualized, lite Stone Roses och mycket kärlek. Visste sedan innan att Fish band var bra, men efter att ha hört Let it heal är jag helt såld. Håll till godo; här är min helg och höstens svenska band (för er som har Spotify).

Syket - Fish band EP

När hösten är som ljuvligast...



Helt sonika - Höst

RSS 2.0