Bäst just nu v. 38



01 Belle and Sebastian - Little Lou, Ugly Jack, Prophet John (Feat. Norah Jones)
Nu är det nära. Albumet släpps snart, men har redan läckt på det underbara nätet. Jag försöker ta det varligt och inte tappa bort ett såhär viktigt släpp. Doseringen är en låt per dag och just nu lyssnar jag sönder denna Norah Jones-duett. Fantastiskt är ordet!

02 Niki & the Dove - DJ, ease my mind
Som jag skrev i ett tidigare inlägg är detta den perfekta hybriden mellan Kate Bush och The Knife.

03 Carl Barât - Run with the boys
En höst utan ett släpp från någon Libertines-bördig är en dålig höst. Första singeln från albumet som släpps 4 oktober är en motown-stänkare som säkert kommer att vevas på många Manchesterklubbar i höst. Men vad hände med Libertines återförening?

04 Al, Marc & Sandy - Die here on your floor
Stockholmsband som gjort en av höstens svenska singlar. Lite Empire of the sun, lite New Order, där har ni Die here on your floor.

05 Kid Bombardos - I´m gonna try
Så länge England inte kan föra Libertinestraditionen vidare - utan måste lita på just Libertines-bördiga - får vi lita till Frankrike.

06 The Bear Quartet - Lovers goodbye
Återigen talar Sveriges bästa melodisnickrare till mitt BQ-hjärta. Tänk om man någonsin får se en Best of-konsert med detta bandet, men troligtvis är de för mycket trul för det. Här pratar vi låtskatt...

07 Säkert! - Riot
I kölvattnet av förra veckans valresultat släpper Annika Norlin en låt som får oss att tänka till. Men under min livstid kan jag någonsin bli ledd av någon som tror på nåt är en skicklig passning till våra politiker. Mördarballad för 2010-talet.

08 The Swans - Reeling the liars in
På tal om mördarballader. Den nya gamla Nick Cave är inte Grinderman utan detta återuppståndna The Swans.

09 Crocodiles - Sleep forever
Den skivan jag lyssnat näst mest på i höst (leder gör fortfarande How to dress well överlägset). Många bra låtar på skivan, där låten här är singel. Och om vi skall forsätta hybridtemat så har vi här Glasvegas möter Jesus and Mary Chain. Skrammelpop som i a f den här hjärnan behöver när det nalkas höst.

10 Britta Persson - Annoyed to death
En perfekt öppningslåt från en av årets bästa svenska skivor.

11 Manic Street Preachers - (It´s not war) just the end of love
En hit värd Everything must go. Om den varit skriven 1996 hade den tagit plats på en dubbel A-sida tillsammans med A design for life.

12 Neil Young - Love and war
En av två akustiska låtar på nya fantastiska Daniel Lanois-producerade La Noise. Albumet som helhet ger känslor av det underskattade Pearl Jam-samarbetet Mirror ball, medan denna låt är ren och skär Harvest.

13 Korallreven - A dream (mixtape)
En ny mixtape som sammanfattar sommaren 2010 mer än Kungarna av Tylösand. Mixtapen är chillwave när den är som bäst och innehåller såväl Korallrevens nya singel, ett samarbete med Victoria Bergsman från Taken by trees, som Justin Biebers omtalade nedpitchning (800 gånger långsammare) U smile. Ladda ner här.

14 Mark Ronson - The bike song
Ännu en trallvänlig Ronsonlåt som jag hur jag än försöker inte får ur skallen. Kallas det för hit!?!

15 Little Children - Hold on
Nya projektet för ena halvan av underskattade Idiot kid. Lite lugnare och helt klart lika bra.En behaglig låt att dricka whiskey till.

De låtar som finns på Spotify går att lyssna på här.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Tack för tipset om Carl Barat. Hade inte hört att han skulle släppa nytt. Låten är ju en blandning av Kom igen Lena och Walking in sunshine ;)

2010-09-27 @ 11:47:20
Postat av: Johan (liberalmusik)

Ja den är bra men han håller tyvärr inte hela vägen den gode Carl. Kul att du följer bloggen...

2010-10-08 @ 17:15:11
URL: http://liberalmusik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0