TV4 och valet

Igår hettade det äntligen till en del i valet. Var först lite skeptisk till formatet i TV4:s utfrågning. En Peter Jihde i skärmtagen brukar inte vara en god idé. Och programmet inledde också lite trevande. Det var först med första tittarfrågan och inzoomningen av Maud Olofsson som vi först kände lite nerv. Sedan följde Göran Hägglunds uppenbara nervdaller och obegripliga resonemang, Fredrik Reinfeldts skämt om likheten med Zlatan och kanske framförallt Jan Björklunds ilska över att bli kallad att fiska i mörka vatten. Kul med lite nerv och känslor (som också programledarna eftersökte i inledningen). Då hoppas vi på en lika frejdig (vad är det för j-a ord?!?) debatt ikväll, och hoppas då att utfrågarna vågar ta tag i jobbiga ämnen som den gamla socialdemokratin, rödgröna budgetens tvetydighet, skatter som skall sänkas med mera. Betyg på deltagarna igår:

Fredrik Reinfeldt (m)
Statsmannamässig som få. Lugn och vad det verkar den perfekta chefen. Lät sina kompisar ta mer plats och var inte så framstående som han brukar.

Maud Olofsson (c)
Bäst ikväll. Kom in tidigt i diskussionen och hade bra resonemang om jämställdhet och jobben.

Jan Björklund (fp)
Dominerar stundtals debatten givet att han är bra i frågor som skolan. Är väldigt pedagogisk och tydlig. Bra rytit i integrationsfrågan. Men kom bort lite i slutet.

Göran Hägglund (kd)
Var helt anonym inledningsvis och verkade nästan lite tjurig att han inte fick frågorna. Tände till i slutet när det blev lite lättsammare.

Kommentarer
Postat av: Anonym

När kommer betygen på de rödgröna

2010-09-16 @ 17:42:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0