Kom Way out west!

       image63

Nu startar peppen för årets i förhand bästa festival - Way out west i Göteborg. Programmet är klart och det ser onekligen bra ut. När man skippade överskattade Mika och ersatte med underskattade Manu Chao kändes det som att festivalen levde upp till sitt namn noch tog begreppet festival på allvar. Andra namn som Hives, Primal Scream, Pogues, Hellacopters, Moneybrother, Architecture in Helsinki, The Go Team och utflippade Boredoms är ju också uttalat bra festivalband som gör att man får äta pasta och bananer fram till matchstart. Puh! Tre scener plus alla klubbspelningar därtill och det finns fog för näringstillskott. På förhand är det dessa tio artister jag främst ser fram emot att se:

01. The Hives (en kompis såg dem i Östersund och vittnar om en nytändning av himmelska mått).
02. Manu Chao (har sett honom två gånger i Roskilde och första gången i stora tältet känns som den bästa spelning jag varit på; trots dimman...).
03. Pogues (tänk er Shane MacGowan sättandes ett nytt rekord i antal cigaretter han har i munnen; samtidigt som han spelar en odödlig Summer in Siam).
04. Woven Hand (Gillar egentligen 16 Horsepower bättre, men vafan; David Eugene Edwards kan säkert mässa ut ett och annat här också).
05. Franke (kan de återupprepa framgångarna från förra albumet? är denna veckas stora fråga...).
06. Kanye West (nya singeln Stronger känns starkare dag för dag och att se detta på stora scen som sista artist känns stort).
07. Shout out louds (skall också vara i sitt livs form)
08. Architecture in Helsinki (en av årets starkaste skivor kommer från dessa australiensare. Vet dock inte hur bra de är live).
09. Moneybrother (läs 01 och 07).
10. Boredoms (ett helt utflippat band som kan ge det där lilla extra på festivalen).

Artister som saknas och som hade gjort festivalen komplett (finns det nån chans än månde?):
Håkan Hellström, Morrissey, Libertines (ok för Babyshambles), Jason Anderson och Radiohead.

Dagens upptäckt!

image62

Jason Anderson!
Lägg namnet på minnet! Vet egentligen inget om denne man, men det låter som en blandning mellan Elvis Costello och Bruce Springsteen och det är ju inte kattskit. För er som har längtat efter ett nytt Dynamo Chapel-album. Lyssna och ladda hem här!

En skall bort...

image60image59image61image58

Läste på en annan eminent blogg att Thomas "Rock-Thomas" Öberg från bob hund skulle medverka på The Hives nya skiva som skall nedkomma i oktober. Låter ju som en perfekt kombo. Men jag saknar den tredje svenske sångaren med karisma: Paul Perris från avsomnade The Facer. Vad har han tagit vägen? Någon?? Tills jag vet spelar jag King of expectations...

Bäst just nu v. 28

image56

1. Florence Valentin - Då skulle det inte vara jag
Från första halvårets bästa album kommer denna lilla samtidspärla. Lika delar Håkan Hellström och Per Persson och ni har hittat rätt. Efter en fantastisk första ep och en något medioker första fullängdare trodde jag dessa hade gjort sitt, men icke! Skivan har så många guldkorn att guldgrävarna äter ärtsoppa och punch i tid och otid. Många har frågat mig om texterna inte är för "vänster" för mig, men jag tycker tvärtom: frihet och bekämpande av fattigdom är otroligt (social)liberalt. Sjung med...

2. Jonas Game - New city love
Låter väldigt lovande från vad jag förstått den enerververande trummisen i Bad Cash quartet. Stämmer detta? Och hur uttalas namnet; game som i spel eller game som i fågeln? Ser fram emot mer och att se honom på Way out west i augusti.

3. Smashing Pumpkins - That´s the way (my love is)
Vet inte hur många gånger jag lyssnat på nya skivan, men det händer tyvärr ingenting. Jag vill så gärna tycka om detta - ett av mina all-time-fav-band - men som sagt; det går inte. Det finns dock en låt som visar lite av kunnande från förr och det är denna. Klassiskt trumintro, synthljudet i bakgrunden och givet´vis Billy Corgans fantastiska röst)

4. Elias & The Wizzkids - Wonderwall
Ja, visst är det en Oasis-cover och ja, visst låter det bra från ett av försommarens stora nya överraskningar. Lyssna även på hela ep:n The Dance. Godis för svinen...

5. The Ting Tings - That's Not My Name
Årets engelska nya upptäckt. Slår redan jobbiga Kate Nash med hästlängder.

6. Josh Rouse - Sweetie
Som jag skrivit innan håller denne man samma otroliga nivå som alltid. Sommar är lika med Josh Rouse och rosévin. Testa vet jag!

7. The Thrills - I´m so sorry
Jag hittar bra låtar dagligen på deras nya skiva Teenager. Idag är det denna Springsteen-doftande powerpoplåt som låter högst.

8. Editors - Bones
I racet mellan Editors, Interpol och National har detta band övertagit den rosa ledartröjan från National. Men lägg dessa skivor efter varandra och välj blandningsknappen så har du några timmars mycket bra lyssning framför dig. Tävla med närmaste granne om vilket band som spelas. Kul för en fredag den 13:e... eller kanske inte?

9. The National - Green gloves
Efter nästan ett halvårs lyssning håller denna skiva en fntastisk nivå. Jag har återigen fått gräva fram mina Crash Test Dummies-skivor. Mmmm mm mm mmmm...

10. Black Lips - Not a problem
Har hört några rätt äckliga historier om detta band, men det hindrar dem inte från att göra skränig poppig rockmusik i den högre skolan.

Lyssna på nya Morrissey här!

Ett klipp från en spelning i Las Vegas hittar ni här. Och vad tycker jag då? Skit första, bra andra och briljant tredje lyssningen. Så; precis som Moz säger i slutet, give a time, give a time... detta är bra...

RSS 2.0