Reykjavik calling!

Sigur Rós och Björk i en kombo från Reykjavik? Låter det spännande? Då skall du titta in National Geographics direktsändning imorgon lördag. De börjar sända från 20.00 och det väntas bli fantastiskt. Locka nu inte för många hit så att länken/servern krackelerar bara..;)

Klicka här.

Dagens låt 080627

                         

They live by night - Endless summer


Lite sommar, lite Twin peaks, och inte så lite pop. En låt jag har försökt hitta länge nu. Ladda ner den här.

Wayoutwest-pepp!

Då var det klart med dagschema på årets bästa festival; Way out west. Och visst ser fredagen otäckt bra ut... och lördagen kommer säkert att kompletteras med ett antal band till.

FREDAG
Broder Daniel
Buraka Som Sistema
Franz Ferdinand
Grinderman
Iron & Wine
José González
Lightspeed Champion
Mando Diao
The National
Okkervil River
Sigur Rós
Sonic Youth
The Sonics
Yeasayer


LÖRDAG
The Flaming Lips
Fleet Foxes
Håkan Hellström
Joan As Policewoman
Lykke Li
N. E. R. D.
Neil Young
Sahara Hotnights
Silverbullit


Kolla gärna in Håkans fantastiska Det är så jag säger detSvt play.

Wayoutwest-pepp!


Dagens låt 080623

                   

Santogold, Pharrel Williams, Julian Casablancas - My Drive Thru


Detta skall vara en hyllning till Converse på nåt jubileum och finns att ladda hem på deras hemsida. Trion låter ju på förhand som en perfekt mash och de motsvarar bitvis detta. Lite för lite Julian, men en låt som på en måndag får en att tänka "lördag natt" är en bra låt. "We wanna dance"...

WayOutWest-pepp!

Det var veckans största och bästa överraskning. Neil Young till Way out west. Har sett honom en gång innan; 2001 på Roskilde-festivalen (eller var det 2000?) och det var långt under mina förväntningar. Segt och oinspirerat. Ändå känner jag att det här kan bli riktigt bra. Trots en av rockhistoriens mest illasittande klädsel och ovårdade yttre har mr. Young en uppsjö klassiska låtar som jag ständigt återkommer till. Och rockar han lika bra som under konserten i Wien tidigare i år så är i alla fall jag lycklig som ett barn. Se klassikern Rockin in a free world från just denna konsert här. Peppen har börjat!


Bra låt med en intressant video... eller nåt...

Ja vad säger man. Bra låt med en intressant video, eller nåt. Norman Cook har gjort det igen...


Dagens låt 080618

           

The Soundtrack of our lives - Utopia


Hittade denna nyss på TSOOL:s myspace-sida. Låter lika delar nya och gamla Soundtrack-alster. Jag gillar framförallt den plockande gitarren som genomsyrar låten. Flummigt men bra och en drömbokning för Way out west i sommar. De har ju inte så långt till Slottsskogen och man brukar ju boka band med albumsläpp nånstans på förhösten (Kanye West, Hives, Franz Ferdinand m fl)

Bäst just nu vecka 25



01 The Lodger - The good old days

Försommarens singel är här. Ni som gillar pop pop pop har en fin stund framför er. Det är inte originellt, det är inte svårlyssnat, det är tuggummiskotskt. Vi som väntar på ett nytt Orange juice eller varför inte The Smiths har kan sluta leta. Och skivomslaget är så skotskt att Gordon Strachans röda hår inte längre får plats i landet...


02 Dirty Pretty Things - Tired of England

Carl Barat hakar på i "nanananananaa-jag-är-bäst-i-Libertines"-racet. Nu med mer pop och mindre larm. Nya singeln Tired of England låter som en bra blandning av Smiths och Libertines. Känns som den ultimata kombinationen om ni frågar mig. Skivan kommer senare i sommar.


03 The Embassy - State ´08

Bandet som hör försommaren till gör en... eeh... försommarlåt. En skön låt som växer och passar otroligt bra till sommarens läsning i hängmattan. Har gått med i Services nya giv Co-op, vilket du också bör göra för här kommer bra ny skit att komma (Har idag laddat hem nya remixer av Jens Lekmans Sipping on the sweet nectar). Ser fram emot skivan som når dina öron väldigt snart.


04 My morning jacket - Librarian

Vet inte hur mycket jag lyssnat på denna låt senaste månaden. En fantastisk låt att gråta till. Testa...


05 Industri royal - Location location location

Ännu en bra singel som kan bli en liten sommarhit. Svenskt band, så mycket mer vet jag inte.


06 Albert Hammond Jr - In my room

Från Strokes-medlemmens andra soloskiva "Como te llamas" som släpps i juli kommer denna fantastiska låt. Singeln Glf är inte sämre, men det känns som att det är denna låten jag kommer lyssna till länge. Skivan är bra och växer för varje lyssning.


07 The sound of arrows - Danger

En fantastisk liten pärla jag hittade på nåt forum. Vet tyvärr inget  mer.


08 Cuizinier - Girls (feat. Marina)

Från sommarens bästa partyskiva hämtar jag denna låt. Blurs fantastiska Boys and girls förutom boys då förståss...


09 Friska viljor - Old man

Vet inte mycket om detta band, men tror att de är från Örnsköldsvik (känns som det va?  ;)  ). En bra låt är det i vilket fall. Tidig Håkan Hellström-eufori utlovas.


10 Lil Wayne - Dontgetit

Sista låten på förträffliga Tha Carter III är en utdragen fantastisk hiphopklassiker som lånar slingan från Nina Simones "Misunderstood" och kommer undan med det. LilWaynes släpiga, nästan påtända, röst är det bästa vi hittar i hiphop-världen just nu. Skivan är en uppsjö av framtida klassiker.


11 Fleet Foxes - White Winter Hymnal

En skiva jag lyssnar på mycket just nu är Fleet Foxes självbetitlade album. En korsning mellan My morning Jacket och Panda Bears alla skepnader. De kommer också till Way out west i sommar så; be there or be square... lät ju jävligt tufft det där....


12 Poni Hoax - Antibodies

Gillar kanske inte hela albumet lika förbehållslöst som SvD:s Kristin Lundell. Men det är bra och bäst är detta popalster. Frankrike ryles...


13 The Hold Steady - One for the cutters

Kanske inte så mycket Springsteen här utan mer Waterboys. Och det sväljer vi ju med hull och hår i denna blogg. En söndagslåt vad det nu innebär.


14 The Virgins - Teen lovers

Bra nytt band som levererar ett flertal kapabla singlar på nya skivan. Detta är en, en annan är Rich girl. Men som att som Gradvall skriva att det är ett nytt Strokes kan jag inte skriva under på. Mer Costello då kanske...


15 Sigur Ros - Gobbledigook

Jodå, måste ju bara ha med denna. Sista bäst just nu innan jag tog typ ett år ledigt stoltserade ju med dessa i topp. Låter lite annorlunda jämfört med tidigare, men det låter lovande inför albumet som kommer snart. Sedan är det ju det där med Way out west.


16 Coldplay - Lost

Skivan känns lite platt fortfarande, nästan överproducerad. Men vad hade man väntat sig; framtiden är ju utstakad för detta Storbritanniens nya U2. Lost känns dock som en framtida klassiker, helt i klass med Trouble och Yellow, men med lite mer gospel Men det är klart; Coldplay var lite roligare att lyssna på när Trouble kom och det var lite mindre Hollywood över Chris Martin.


17 Lasse Stefanz feat. Plura - En runda i baren

Lyssna på denna på vilken fest som helst i sommar och du kommer inse att du också gillar den. En kultlåt, mycket på grund av Plura då givetvis...


18 Bruce Springsteen - I'm On Fire (Cousin Cole's Bad Desire Mix)

I väntan på konserten i juli på Ullevi kan vi ju alltid släcka törsten med denna sommarremix. Finns på flera forum här på nettet.


19 The Radio Dept. - Freddie and the trojan horse

Med alla-tiders-svenska-favoritband är tillbaka och jag tror nästan inte jag kan vänta till höstens albumsläpp. Måste ha!!


20 Mystery Jets - Young Love (Feat. Laura Marling)

Höll ju nästan på att glömma denna vårens favoritlåt hemma hos mig. 1.53 in i låten ger mig fortfarande pytteskinn och kan vara årets popögonblick. Laura Marling har en fantastisk röst. Punkt!


Birgitta Ohlsson och FRA

                            
Detta är en hyllning till riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson. Kanske inte bara en hyllning utan också en stilla vädjan inför morgondagens omröstning. Jag kan erkänna det direkt: jag har varit hemligt kär i henne sedan säkert 10 år tillbaka när hon kämpade i Liberala ungdomsförbundet. Jag erkänner! Och jag tror att jag fortfarande lider av detta. Det beror inte bara på hennes karisma utan mest på hennes engagemang i mina frågor; frihet, tolerans och solidaritet . Hon har varit obeveklig i dessa frågor, sann mot sina egna värderingar och fantastiskt orädd.En förebild för många. Hon är idag en av få anledningar till att rösta på Folkpartiet (Cecilia Wikström det andra). Idag då Folkpartiet "liberalerna" lägger sin röst för att inskränka integriteten i och med FRA och därför också sopar undan allt vad liberalismens grundstenar heter. Vad händer?

Imorgon skall alltså riksdagen rösta om FRA-lagen och vem tror ni står emot alliansen, partiet och vännerna. Jo, Birgitta. I alla fall som det ser ut idag. Hon lider nog alla världens kval inför morgondagen. Johan Pehrsson, Folkpartiets säkerhetspolitiske talesman, gick ut hårt med partipiskan och ville ha rättning i leden (vad har hänt med sympatiske Johan förresten?). Men; kära Birgitta, du kommer att vara en hjälte om du röstar emot förslaget. Är det någon som vågar så är det du. Det blir ett ytterligare bevis på din integritet. Och faktiskt, hur illa det än låter, en given röst på dig och Folkpartiet i valet 2010.

Tillbaka! För att stanna...

Efter en lång lång tid tänkte jag logga in på mitt gamla bloggkonto för att kolla om det hänt något. Och döm om min förvåning! Fortfarande är det en trafik på ca 30 unika besökare varje dag. 30 j ä v l a stycken! Inte nog med det utan flera mail till mig om att de saknar mina musiktips. Joodå! Vet inte varför, men jag lovar; alla ni 30: Jag skall bli bättre med uppdateringar... kanske snarare än ni tror...


RSS 2.0