Är det verkligen så enkelt, Jimmy?

Agenda på SVT har åter börjat rulla och kan lätt ses på listan nedan om fina hösttips. Första programmet i söndags började dock lite trevande och det kändes lite för mycket som public services ansvar om att bjuda in a l l a partier. Feministiskt Initiativs Gudrun Shyman skulle debattera våldtäkter med Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson. Öppet mål för båda och som man kunde förutse kom debatten att handla om två saker: Gudruns mansperspektiv och Jimmys invandrarperspektiv. Man pratade förbi varandra och verkade inte förstå vad den andre diskuterade utan såg en ond man alternativt invandrarman framför sig. Jag tror inte att de i och med denna debatt vann några nya väljare och det är väl positivt, men det hade varit intressantare att de fått diskutera ett perspektiv åt gången.

Det som var positivt med debatten var att Jimmy Åkesson släppte sitt lugna jag. Han avbröt och kändes nervös och det jublade jag åt i tv-soffan. En mer upprörd och instabil Jimmy gagnar hela Sverige. Fortsätt så...

Imorgon onsdag kommer the Jimmys att släppa en rapport om invandrares överrepresentation i våldtäktsstatisktiken. Vad menar han egentligen? Är det verkligen så enkelt, Jimmy? Har själv arbetat på Migrationsverket och vet hur dåligt nyanlända familjer mår samtidigt som framförallt papporna tappar allt sitt medförda självförtroende. Barnen, som oftast lär sig svenska snabbare, tolkar åt sina föräldrar och får på så sätt också en "högre" ställning i familjen. Barnen får inte vara barn och föräldrar får absolut inte vara föräldrar. Du som hyllar familjen borde väl veta att integrationen är det viktiga för familjer. Det är mer komplext än vad du nånsin kommer att förstå Jimmy. Satsa på integrationen och inte på avvisningar. Och framförallt; låt oss fortsätta ha ett Sverige utan ett invandrarfientligt parti i riksdagen även efter 19 september!


Kommentarer
Postat av: Janne

Håller med dig om debatten. Hur menlös var inte den? Och att Jimmy höll upp en bild på sakine fick mig nästan att kräka. Gillar din blogg med en perfekt mix av politik och musik. Keep it up!

2010-08-25 @ 10:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0